12 de juliol del 2024

LAVABOS
Anar als aeroports és una de les activitats que tots el pares que tenim fills a l’extranger fem bastant sovint, et pases hores, sovint els avions duen retard, veient les interminables riuades de persones de tots tipus i mides que passen per la porta de sortida. M’agrada jugar a endevinar de quin lloc venen o que hi han anat a fer, sempre he pensat que agrairia que a aquestes persones els hi posessin una etiqueta al front, no només a la maleta, per saber la seva prodecència
Alguns es ben senzill, si porten una capsa d’ensaimades, venen de Mallorca, els altres és més difícil, si son majoria els alts i rossos o els baixets i morens et pot donar una pista.
Però si en un aeroport veieu algú amb una tapadora de wàter sota el braç, no hi ha dubte, ve del Japó, sé de bona tinta qui ho ha fet.
I és que el tema lavabos necessitaria un volum més gran que el Quixot i Guerra i Pau junts.
Tothom que visita el Japó és una de les coses que el sorprenen més. Hi ha dos coses de les quals els japonesos estan molt orgullosos, una és la seva xarxa ferroviària i l’altre els seus lavabos y no sabria dir si per aquest ordre. Allà les tapadores, amb efecte bidet i moltes altres prestacions estan a l’ordre del dia, i a un preu molt raonable.
El problema ve quan tornes. -Aeroport de Frankfurt, escala en el vol de tornada, el paper higiènic era més gran que el porta-rotlles, l’acaben de posar i no hi havia manera de poder-lo estirar, es trencava. Mai em va passar als moltíssims lavabos que vaig anar al Japó
- Sabeu el que es anar al lavabo d’un temple perdut al fons d’un bosc humit, amb llanternes plenes d’aquella molsa que ni al pessebre el primer dia està tan verda i pensar que segurament en prou feines tindràs ganes de fer les teves necessitats del fred que passaràs? Doncs res de res, perquè la major part de les vegades et trobes un espai amb més comandaments que ni una nau intergalàctica i un seient calentet i evidentment net i polit i ni un sol paper a terra.
- També tenen alguns inconvenients, molts lavabos tenen l’opció de fer un sorollet d’aigua per dissimular els altres sorolls que puguis fer, em semblava una bona pensada, fins que vaig haver de fer una estona de cua, amb una certa urgència, i el sorollet de l’aigua no era el millor per poder esperar contenint les ganes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A més a més sovint pots trobar lavabos per nens petits, o si més no amb un adaptador per la tassa.
També he sentit a dir que pensen amb els homes baixets, diuen que sempre hi arriben.